Laustsen flirter med borgmesterposten i Rebild

02:23

Socialdemokraternes stemmesluger i Nordjylland overvejer at stille op som kandidat til borgmesterposten i Rebild Kommune ved næste valg. Foto: TV2/Nord

1 af 2

Socialdemokraten Bjarne Laustsen fik ingen ministerpost og flirter nu med posten som borgmester i Rebild. [size=2] [/size]

Han er vant til at tage kegler ved folketingsvalget. Senest med 18.377 personlige stemmer. Den popularitet har de nu fået øjnene op for i Rebild - Socialdemokraterne øjner en mulighed for at overtage borgmesterposten med stemmeslugeren Laustsen ved roret.

- Jeg tænkte: hold da op! Jeg var lige blevet genvalgt til folketinget og var meget glad for det. Men det her er jo en meget seriøs henvendelse og der ligger en udfordring i det, siger han til TV2/Nord.

Og socialdemokraterne i kommunen er helt sikre på hvad de får:

- Vi får en god traditionel socialdemokrat og en god politiker, der tør stå ved sine holdninger - også selv om det er imod partitoppen, siger formand for Socialdemokraterne i Rebild André Ellegaard Jensen til TV2/Nord.

Den populære socialdemokrat har dog meldt ud, at han kun vender tilbage til kommunalpolitik hvis det lykkedes at blive valgt som borgmester. Ellers vender Bjarne Laustsen tilbage til folketinget igen. Og det ser han ingen problemer i.

- De ønsker mig jo som borgmester ikke som menigt medlem, så det ser jeg ingen problemer i. Vi spiller med fuldstændig åbne kort.

Forsiden lige nu