Laustsen forgyldes måske

Foto: TV2/Nord

Det nordjyske folketingsmedlem Bjarne Laustsen (Soc.Dem.), der for få timer siden mistede sin ordførerpost i regeringen, står til at blive forgyldt.

Det erfarer TV2, som fortæller, at Bjarne Laustsen er udpeget som afløser på den eftertragtede post som den kommitterede for hjemmeværnet.

Det betyder, at han bliver hjemmeværnets civile chef, og posten er et af de mest vellønnede ben at få i dansk politik - i 2008 fik den daværende kommitterede, Ulrik Kragh, ifølge Ritzau, 805.526 kroner inklusiv pension - et honorar, der dog er markant lavere, hvis man samtidig sidder i Folketinget.

Derudover er der mulighed for at få adgang til tjenestebil med chauffør, samt mulighed for fri tjenestebolig ved Kastellet i København.

Selv afviser Bjarne Laustsen, at han i forbindelse med fyringen som ordfører skulle være "lovet" den lukrative post.

- Jeg er ikke stillet noget i udsigt, lød det med et bredt smil fra den nordjyske politiker, da TV2 News interviewede ham tirsdag efter den politiske degradering.

Laustsen har siddet i Folketinget de seneste 15 år.

Den lukrative post som den kommitterede for hjemmeværnet har tråde helt tilbage til tiden lige efter Anden Verdenskrig. Her blev politikeren Frode Jakobsen, som også var medlem af Frihedsrådet under krigen, den første kommitterede for Hjemmeværnet.

Forsiden lige nu