Lav løn til kvindelige ingeniører

Mandlige ingeniører tjener ofte 13 pct. mere end kvindelige kolleger

Det er dyrt at være kvindelig ingeniør i Nordjylland. Hver måned kan de konstatere, at de får betydeligt mindre i løn end deres mandlige kolleger.

Er de så uheldige at være færdiguddannede i perioden 1995 til 1999, så er de bagefter med hele 13,6 pct. De senest uddannede medsøstre haler lidt ind på mændene, her er forskellen reduceret til 6,7 pct.,

Det er til gengæld den største forskel for denne generation ingeniører på landsplan. Det viser nye tal fra Ingeniørforeningens lønstatistik.

<b>Lang vej igen</b>

- Det er godt at se, at de unge kvinder har taget udfordringen op og sørger for at få forhandlet en løn hjem, der svarer til deres kompetence- og uddannelsesniveau. Men der er stadig lang vej, konstaterer formanden for Ingeniørforeningens Kvindeudvalg, Line Busk.

<b>Over en mio. i forskel</b>

Ingeniørforeningen har foretaget en beregning af løngabet mellem kønnene, der viser, at en kvindelig ingeniør på et helt arbejdsliv tjener 800.000 kr. mindre end de mandlige kolleger. Hvis hun oveni holder barselsorlov i to gange et år, vokser forskellen til knap 1,3 mio. kr. på et arbejdsliv. Dertil kommer så den manglende pensionsindbetaling under barselsorlov.