02:03

Foto: Tommy Hald

1 af 2

Lave valgplakater farlige i trafikken

Valgplakater som hænger for lavt er farlige. Det mener en lastbilchauffør fra Thy, som oplever at de lavt hængende valgplakater spærrer for udsynet, når han skal svinge til højre.

I den senere tid er der sket mange højresvingsulykker med lastbiler - oftest med dødelig udgang. Derfor undrer det lastbilchauffør Henrik Eriksson at valgplakaterne får lov til at hænge for lavt. Det skriver TV2/Nord.

-Jeg kan ikke forstå, at når loven siger at de som minimum skal hænge i 2 meter og 30 centimeter, at de så ikke overholder den. Fordi lige nøjagtig mine lastbils spejle de vil gå fri hvis de hang i 2 meter og 30 centimeter. Så vil de aldrig dække spejlene, siger lastbilchauffør Henrik Eriksson til TV2/Nord.

Frederikshavn Kommune har også fået øje på problemet, og de har nu bedt politikerne om at få plakaterne hængt højere op. Politikerne erkender deres ansvar.

-Vi ved, at vi skal overholde de regler der er, og i dag er der også kommet et brev fra kommunen til alle partier, om at vi har et problem. Man skal ud og udbedre, og det skal vi sandelig også, siger en af plakatsynderne Birgit Hansen fra socialdemokratiet til TV2/Nord.

Henrik Eriksson glæder sig til at få plakaterne væk fra spejlene.

-Orienteringen i spejlene i en lastbil er utroligt vigtigt. Vi har jo ikke ruder hele vejen rundt så vi kan jo ikke se bag ud. Derfor er det træls at der bliver hængt noget op, selvom det kun er i en kort periode, som så tager vores udsyn, siger lastbilchauffør Henrik Eriksson til TV2/Nord.

Frederikshavn Kommune har givet politikerne en frist på 24 timer til at få valgplakaterne op i den rigtige højde. Ellers vil de gøre det på deres regning.