LIGE NU:

Ledelse erkender: Der var for få politifolk

Der var ikke nok politi på gaden søndag aften, da fodboldbøller gik amok flere steder i Aalborg.

Det erkender ledelsen hos Nordjyllands Politi dagen derpå.

- Vi troede, vi havde styr på det, for det hele var sådan set planlagt rigtigt godt. Men der var nogen, der brød aftalerne om, hvilken fest, det var, der skulle være, og set i bakspejlet skulle der have været en større styke politi til stedet, siger politiinspektør hos Nordjyllands Politi, Marianne Vestergaard Lau.

Erkendelsen kommer efter, Nordjyllands Politis politiforeningen tidligt mandag morgen rejste kritik af antallet af politifolk på aftenen.

- Vi var ikke nok, og det håber jeg, ledelsen kan se og vil gøre noget ved, så vi ikke igen står i en lignende situation, siger formanden for Nordjyllands Politiforening, Jens Jørgen Møller Nielsen.

Han ærgrer sig over, at søndagens voldsomme episoder i Aalborg og ikke mindst omkring Aalborg Stadion udviklede sig, som det gjorde.

- Det er klart, at jo flere folk vi er, jo hurtigere kan vi reagere, og måske flere politifolk på gaden også ville have haft en præventiv virkning, siger formanden for politiforeningen.

Han erkender samtidig, at det uanset styrkens størrelse vil være en stor opgave at holde ro og orden, når der ankommer flere hundrede fodboldfans, som i bund og grund ikke interesserer sig for fodbold, men blot er ude på at lave ballade.
Og sådan oplevede indsatslederens hos Nordjyllands Politi forårssæsonens første kamp i Superligaen på Aalborg Stadion.

- Mange af dem er dybt kriminelle, og de kommer kun for at lave ballade.
 
Grovheden af det, der sker, er uacceptabel, og det, der kommer bag på os, er, at det ikke blot er den hårde kerne, men faktisk samtlige 450 FCK fans, der følger trop, så det hele esklarer, siger Henrik Skals, indsatsleder hos Nordjyllands Politi.

Politiet har hele mandagen gennemgået i detaljer, hvad der skete, og hvor og hvorfor, fodboldballaden kom ud af kontrol. Men det er fortsat uvist, hvorvidt politiforeningens kritik bliver taget så alvorlig, at det får konsekvenser fremadrettet.

- Jeg vil jo gerne sige, at næste gang er der mange flere politifolk på gaden, men så enkelt er det ikke. Det er et skøn fra gang til gang, siger Marianne Vestergaard Lau, Nordjyllands Politi.
 
Fodboldkampen mellem AaB og FCK var på forhånd klassificeret hos politiet som en højrisiko-kamp.