Ambercon holder til i Støvring. Foto: Mette Kristensen

Ledelsen fyret i nordjysk betonspecialist efter nyt underskud

Underskud for fjerde år træk betyder, at Ambercon skifter ud i ledelse og bestyrelse.

Den aktuelle situation i betonelementfabrikken Ambercon får nu ejerne til at skifte ud i ledelse og bestyrelse. Det er blandt andet udsigten til et underskud for 4. år i træk, der får hovedaktionær Søren Enggaard til at tilføre virksomheden nye kræfter i ledelse og bestyrelse.

- Den nuværende ledelse har haft fokus på at skære til og begrænse underskuddet. Det har været nødvendigt, men jeg må også konstatere, at det ikke har givet de ønskede resultater. Det har vi haft en løbende dialog om de seneste måneder, og nu har jeg i samråd med mine rådgivere valgt at sætte et nyt og mere vækstorienteret hold, Søren Enggaard. 

Betonelementbranchen i Danmark er nemlig generelt godt på vej tilbage på vækstsporet og har senest opgjort en samlet ordrebeholdning på 1,8 milliarder kroner.

Det er ikke mindst derfor, at det ifølge Søren Enggaard er utilfredsstillende, at Ambercon ikke har vendt udviklingen.

- Den nuværende ledelse blev indsat på et tidspunkt, hvor Ambercon havde haft to år i træk med underskud. De forbedrede konjunkturer skal også afspejle sig hos os, og derfor er der behov for et andet fokus, fortsætter han.

Søren Enggaard vender selv tilbage som menigt medlem af bestyrelsen og vil i perioder være mere synlig i den virksomhed, som blev grundlagt i 1965. 

- Jeg glæder mig til at vende tilbage til produktionsarenaen. Beton har jo altid været min metier, fortsætter han. 

 

Fakta om Ambercon

Ambercon er en af Danmarks førende betonelementproducenter med hovedsæde i Støvring og produktion i Støvring og Rødekro. Virksomheden har 180 medarbejdere og en omsætning i seneste regnskabsår på 217 millioner kroner. Markedsandelen i Danmark er på syv procent, og Ambercon afsætter i stigende grad også sine produkter i Sverige og Norge. Ambercon ejes af Søren Enggaard og sønnerne Carsten og Torben Enggaard.