Leder suspenderes for verbale tæsk

Leder af opholdssted suspenderes for at overfuse en ung pige. Samtalen blev optaget med skjult mikrofon.

Søndag bringer DR's tv-program "21 Søndag" efter planen et indslag, der ved hjælp af skjult mikrofon afslører, hvordan lederen af opholdsstedet Skovhuset i Terndrup overfuser en ung, anbragt pige.

Det verbale overfald har fået Skovhuset til midlertidigt at suspendere leder Peter Bach. Og med udsigt til, at afsløringen vises på tv søndag aften, kommenterer opholdsstedets bestyrelse allerede nu sagen.

- Det berører os naturligvis dybt, at vi er nødsaget til at suspendere Peter Bach, fordi vi kun kender Peter som en yderst ansvarlig og kompetent leder af Skovhuset, siger bestyrelsesformanden for Skovhuset, Kent Jensen, i en pressemeddelelse.

Opholdsstedet er kommet i besiddelse af en båndudskrift fra DR af samtalen mellem den unge pige og Peter Bach. På baggrund af udskriften har bestyrelsen bedt Peter Bach om en skriftlige redegørelse.

Han skal blandt andet redegøre for sit sprogbrug, konteksten og den pædagogiske relevans i samtalen.

- Jeg både beklager og undskylder mit sprogbrug, men vil ikke gå ind i en yderligere uddybning, siger Peter Bach i en kommentar til sagen og fortsætter:

- Til gengæld vil jeg straks gå i gang med at skrive en redegørelse, der også vil tilgå både den anbringende kommune, tilsynet og andre relevante aktører.

Redegørelsen forventes at være færdig midt i december.

Skovhuset har eksisteret i 10 år og tager sig af børn og unge med psykiske eller sociale problemer. Opholdsstedet har aldrig tidligere fået anmærkninger for den pædagogiske linje.

- Det, vi har læst i båndudskriftet, er ikke og skal ikke være udtryk for Skovhusets pædagogiske linje, understreger bestyrelsesformand Kent Jensen.

/ritzau/

Forsiden lige nu