Foto: Henning Bagger, Scanpix

Legendestop: Würtz lægger støvlerne på hylden efter sæsonen

AaB-anfører Rasmus Würtz stopper sin glorværdige karriere, når sæsonen slutter om godt to måneder.

17 år efter sit skifte til AaB fra barndomsklubben Skive I.K. er det slut. Manden i dansk fodbold med flest Superligakampe nogensinde (447) har besluttet, at støvlerne stilles på hylden, når indeværende sæson når sit udløb. 

- Det er klart, at når man elsker at spille fodbold og elsker AaB, så er en beslutning om at stoppe ikke bare én, man tager henover natten, lyder det fra Rasmus Würtz.

- Men efter nøje overvejelser er jeg nået frem til, at tidspunktet er det rigtige nu, selvom jeg i et svagt øjeblik også kan drømme mig frem til en ny femårig aftale med AaB, lyder det med et glimt i øjet fra Rasmus Würtz, der har færdiggjort en uddannelse på UCN som serviceøkonom og i dag er i gang med at uddanne sig inden for ledelse og coaching.

Næstflest kampe i trøjen

I AaB har 35-årige Rasmus Würtz allerede legendestatus med sine foreløbige 482 officielle kampe, hvilket er næstflest i klubbens historie siden 1885. 

Rekorden havde givetvis været inden for Würtz’ rækkevidde, havde det ikke været for to sæsoner fra sommeren 2007 til sommeren 2009 hos FC København og Vejle Boldklub.

- Med karrierestop fra både Kasper Risgård og Rasmus Würtz tager vi afsked med både stor kvalitet og enorm erfaring, og Würtz er ligesom Risgård et regulært klubikon i AaB og en stor del af vores kultur, siger Allan Gaarde, sportsdirektør i AaB.

-  Rasmus er en sand gentleman at omgås, og han har været og er stadig en forbilledlig anfører for vores trup, ligesom det er svært at forestille sig en bedre ambassadør end ham for vores klub, hvilket gælder i både medgang og modgang, lyder det fra Allan Gaarde.

Læs også AaB trækker Brøndby i pokalsemifinalen

Mulig karriere i AaB i fremtiden

Hvad AaB-kaptajnen skal lave, når både støvler og anførerbind lægges på hylden er uvist, men sportsdirektør Allan Gaarde afviser ikke, at Würtz kan få en plads udenfor banen i AaB.

- Nu skal Rasmus finde frem til, hvad næste skridt i hans liv skal være, men fra AaB’s side kan vi sagtens se Rasmus i en rolle for vores klub engang i fremtiden, siger Allan Gaarde.  

Rasmus Würtz, der har scoret 21 mål for AaB og samtidig indkasseret 101 gule kort i superligaen indtil videre, glæder sig over en lang sæson med blandt andet en pokaltitel og et mesterskab i AaB. 

- Fakta er, at jeg kan glæde mig over et fantastisk fodboldliv i AaB, og jeg føler mig heldig og ydmyg over at have oplevet alle de ting, jeg har. Og også at have udviklet mig som menneske. Det er jeg taknemmelig for.

- Jeg er ufattelig opsat på at slutte ordentligt af både til træning og kampe, og jeg har da en stille drøm og ambition om igen at nå frem til pokalfinalen og vinde den, hvilket ville være den bedste afskedsgave at give til vores suveræne fans, fastslår Rasmus Würtz.   

Rasmus Würtz har udover sine bedrifter for AaB spillet 12 A-landskampe og 52 U-landskampe for Danmark.

Læs også På trods af sejr: AaB kommer ikke i medaljeslutspillet