02:10

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Lejlighed blev dømt uegnet som bolig: Nu kan den blive din

Selv om en lejlighed i Als er erklæret uegnet som bolig er den stadig på markedet for ledige lejemål.

Diana Olesen og hendes børn bor i dag i et lejet hus i Rostrup. Indtil sidst i juni boede de i en lejlighed på Helberskovvej i Als. Men så begyndte familien at blive syg.

- Min mor og min datter får hovedpine. De bliver syge og kaster op - ja vi har det faktisk elendigt alle sammen, siger Diana Olesen.

Mariager Fjordkommune besigtiger huset og får lavet en rapport. Den viser at lejligheden er sundhedsskadelig på grund af skimmelsvamp. Huset kondemneres

Det betyder, at det er ulovlig at tage ophold - eller at benytte det som bolig. Derfor beslutter Diana Olesen at flytte så hurtigt som muligt.

- Jeg kunne ikke lade være med at tænke på, at det var derfor vi fik det så dårligt, siger Diana Olesen.

Det er ikke lovligt at udleje lejligheden igen, før skimmelsvampen er fjernet - og Mariager Fjordkommune har sagt god for kvaliteten. Det er endnu ikke sket. Alligevel er lejligheden nu annonceret som ledig på for eksempel Boligportalen.

Diana Olesen er også blevet afkrævet husleje i den periode, hvor lejligheden er er erklæret ulovlig.

Ejeren af ejendommen ønsker ikke at lade sig interviewe, men siger til TV2/Nord, at der er tale om fejltagelser.

Ifølge ham burde lejemålet være godkendt inden det blev sat til leje igen - og Diana Olesen skal heller ikke betale husleje i den periode, hvor lejemålet ikke har været lovligt.