LIGE NU:

Letbane til Aalborg

Aalborg Kommune, Nordjyllands Trafikselskab og Region Nordjylland har sammen afsat fire millioner kroner til en foranalyse af en letbane i Aalborg.

Tæt trafik mellem Aalborg Midtby og Universitetet skal til livs. Derfor arbejder Aalborg Kommune, Nordjyllands Trafikselskab og Region Nordjylland på at opføre en letbane i byen. Nu er der afsat fire millioner kroner til en foranalyse.

Analysen skal vise, hvor det vil være mest hensigtsmæssigt at placere en eventuel letbane. De tre samarbejdspartnere bag projektet ser det som det første store skridt mod en letbane i Aalborg.

- Vi kan se, at vi i takt med at de forskellige uddannelses- og erhvervsområder i Aalborg Øst vokser og tiltrækker flere mennesker får større og større problemer med infrastrukturen på de mest travle tidspunkter af dagen. Busserne er presset til det yderste, og samtidig slås vi med kø i trafikken. Det kan en letbane sandsynligvis være med til at rode bod på, siger Rådmand for Teknik- og Miljø i Aalborg Kommune, Mariann Nørgaard.

De fire millioner kroner er fordelt sådan, at Nordjyllands Trafikselskab og Aalborg Kommune hver bidrager med 1,5 millioner kroner mens Region Nordjylland smider 1 million kroner i puljen.

Analysen forventes at kunne sættes i gang i starten af 2012. Hvis den viser, at der er potentiale for en letbane i Aalborg, så er næste trin en VVM-redegørelse.

Bliver letbanen vedtaget forventer man at kunne tage det første spadestik i 2018. Tre år senere i 2021 vil letbanen kunne stå klar.