LIGE NU:

Lettisk mand anholdt med tre kilo guld og paryk

Kvikke borgere i Kolding har hjulpet med at afsløre 36-årig, der formodes at stå bag tre røverier i Brønderslev, havde tre kilo guld på sig - og paryk fra røveri

Efter lang tids flugt er en eftersøgt lettisk mand blevet anholdt i Kolding, da han var i færd med at begå et indbrud.

Manden sigtes for mindst fem røverier rundt om i Jylland og desuden for en række indbrud, oplyser Sydøstjyllands Politi.

Gennembruddet i sagen fik ordensmagten hjælp til. Det var borgere, der reagerede, da de opdagede, at den 36-årige gemte sig i en have i Kolding.

- Det er en virkelig stor tilfredsstillelse, at vi har fanget lige præcis denne gerningsmand, siger vicepolitiinspektør Frede Nissen i en pressemeddelelse.

I Nordjyllands Politi bekræfter man over for Ritzau, at den anholdte er den mand, der sigtes for at have begået tre røverier mod pengeinstitutter i Brønderslev.

De gik ud over Nordea, Jyske Bank og Dronninglund Sparekasse sidste år.

Politiet gik sidste år ud med en offentlig efterlysning af manden.

- Han må efter det foreliggende betegnes som farlig, lød det fra en politikommissær.

Ved anholdelsen i Kolding havde han tre kilo guld på sig. Og betjentene fandt også to parykker, hvoraf den ene ligner den, der blev brugt ved et bankrøveri i Vejle 1. april i år.

Manden mistænkes desuden for et røveri mod Fona i Vejle og for indbrud i Silkeborg.

Efter røverierne i Brønderslev sidste år fik Nordjyllands Politi en dna-profil på ham, og på den baggrund blev han efterlyst.

I lokalpolitiet i Frederikshavn ønsker man dog ikke over for Ritzau torsdag at gå nærmere i detaljer med efterforskningen.

Grundlovsforhøret med den lettiske mand finder sted torsdag eftermiddag.

Han er tidligere blevet udvist af Danmark for indbrud.