LIGE NU:

Limfjordstunnelen fejrer 50 år med løb og fest til foråret

Når Aalborg Halvmarathon skydes i gang 12. maj 2019, er det med en ny 5 km walk gennem tunnelen - og en fest på Honnørkajen, som skal være med til at fejre Limfjordstunnelens 50 års jubilæum.

12. maj 2019 skydes næste års udgave af Aalborg Halvmarathon i gang, og denne gang er der frit valg mellem tre distancer. Limfjordstunnelen har 50 års jubilæum, og det betyder at der i 2019 er gjort lidt ekstra ud af hele arrangementet på løbsdagen.

Ruten til Aalborg Halvmarathon og et 10 km løb går i 2019 endnu en gang igennem Limfjordstunnelen – og muligheden for at gå 5 km skal give endnu flere en fælles motionsoplevelse.  

- Vi har hele tiden haft ønsket om at give så mange som muligt en motionsoplevelse til Aalborg Halvmarathon. Derfor er vi også stolte af i 2019 at åbne muligheden for at gå 5 km gennem tunnelrøret, sammen med alle de mange løbere, fortæller Palle S. Fogh, som er formand i DGI Nordjylland, og fortsætter;

- Du kan altså næste år tage hele familien med til en fælles oplevelse, som ikke altid er en mulighed her i det nordjyske. Eneste krav er, at deltagerne skal være i stand til at gå 1,5 kilometer på 30 minutter. Så man må gerne tage klapvognen med, så de mindste også kan få turen sammen med mor og far.

Ny rute på halvmarathon

Et andet tiltag, der skal gøre oplevelsen for halvmarathon-løberne endnu bedre, er en rute, der i øget omfang er afspærret for trafik. Det opnås ved at lukke Kong Christians Allé helt under løbet, så der skabes en hovedfærdselsåre for løberne – både ud og hjem. I praksis betyder det også, at det er nemmere for øvrig trafik at bevæge sig rundt i byen uden at være lukket inde af løbruten - og samtidig mulighed for at give løberne lidt ekstra underholdning på netop det sted.

 

Limfjordstunnelen kan næste år fejrer 50 års jubilæum. Billedet her er fra åbningen tilbage i 1969.
Limfjordstunnelen kan næste år fejrer 50 års jubilæum. Billedet her er fra åbningen tilbage i 1969.

 

Limfjordtunnelens 50 års jubilæum smitter også af på festlighederne i målområdet, der i 2019 flyttes til Honnørkajen og udsigten over Limfjorden. Når løberne og de gående kommer i mål, er der livemusik og masser af mulighed for at få en hyggelig eftermiddag foran slottet. Det bliver en fest for deltagerne og resten af Aalborg, som arrangeres i et tæt samarbejde med Aalborg Events og Region Nordjylland – og en fest som understreger, at det er jubilæumsår for tunnelen.

- Jeg synes, det er storartet, at vi i 2019 kan udvide løbet i anledning af jubilæet og også give de, der ikke kan løbe eller foretrækker at gå, mulighed for at opleve turen gennem Limfjordstunnelen til fods. Det er en stor oplevelse, og jeg er helt sikker på, at alle deltagere vil få en fantastisk dag sammen, fortæller borgmester Thomas Kastrup-Larsen.

Tilmelding til løb og gang starter i morgen den 13. december klokken 10.

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

60_percent

play Nordjylland får ny naturnationalpark

Person reddet op

Borger slog alarm: Mand reddet op af Limfjorden

PH 230421 SI Jomfru Ane gade dagen derpå Still

play Festen er tilbage i Jomfru Ane Gade: Værtshuse gør ekstra indsats for at overholde restriktioner

60_percent

play Øget behov for test: Alle testcentre skal have åbent hver dag

Til forsiden

Til forsiden