Line frygter for besparelser på handicappet søns fritidsklub: - Alle mine alarmklokker bimler
Frederikshavn Kommune skal spare halvanden million kroner på kommunens fritidsklubber. Det får forældre med børn i en fritidsklub for handicappede op af stolen.
Line Brøstes 12-årige søn Malthe er udviklingshandicappet. Han går til dagligt i fritidsklubben Solsikken, der er et tilbud til handicappede børn.
- Han får noget socialt samspil i Solsikken, og det er noget, han ellers har rigtig svært ved, forklarer Line Brøste, der er rigtig glad for, at hendes søn går i Solsikken.
Frederikshavns Kommune spareplaner gør hende dog bekymret for sønnen.
- Min bekymring er naturligvis, at Solsikken får personale ind, som ikke er specialiseret og ikke er uddannede og ikke har forståelse for de her handicaps. Så bliver det ren aflastning og opbevaring, siger Line Brøste.
Ændringer på vej
Borgmester Birgit S. Hansen (S) forsøger at mane bekymringen til jorden. Frederikshavn Kommune bruger i dag samlet 17 millioner kroner på almindelige fritidsklubber og fritidsklubber for handicappede børn.
Se indslaget i bunden af artiklen
I budgetforliget er det aftalt, at der skal spares halvanden million kroner på området. Borgmesteren ønsker dog, at handicapområdet går fri af besparelserne.
Hun tør imidlertid ikke love det.
- Det vil være forkert af mig at sige, at der aldrig vil komme besparelser, at vi ikke kommer til at lave ting anderledes, men vi har nogen for øjnene af os, som vi ikke har intention om at spare på, og det er de handicappede, fastslår hun.
Inviteres til kaffemøde
De varslede besparelser på blandt andet fritidsklubberne førte til en demonstration før byrådsmødet i kommunen i september. På almenområdet kan der ifølge Birgit S. Hansen blive tale om, at fritidsklubber skal flyttes, så der kan spares på huslejen.
Desuden kan det blive nødvendigt at ændre på åbningstiderne eller lave diverse omstruktureringer. Netop dét gør Line Brøste utryg.
- Hvad er omstruktureringer. Betyder det, at der kommer ukendt personale ind en gang om ugen fra andre institutioner. Betyder det, at der kommer billigere vikarer ind, eller hvad betyder det, spørger hun retorisk.
Børn og Unge-udvalget skal nu finde ud af, hvordan besparelsen skal udmøntes. I mellemtiden har borgmesteren nu indbudt de bekymrede forældre til et kaffemøde.
- Jeg vil gerne komme til det kaffemøde. Det, synes jeg, er et godt initiativ. Så håber jeg, at besparelsen kan blive mindre, og at vores børn ikke bliver ramt så hårdt, siger Line Brøste.