02:27

Foto: Trine Ladekarl

1 af 2

Listetyv på spil

Flere ældre nordjyske kvinder er inden for det seneste døgn blevet udsat for listetyveri i deres egne hjem.

Tyven er stukket afsted med en del guldsmykker, sølvtøj og et ukendt beløb i kontanter fra de forskellige adresser i Nordjylland.

Politiet formoder, at der er tale om en og samme gerningsmand, selv om tyverierne er sket i henholdsvis Frederikshavn, Aabybro og Fjerritslev.

- Ud fra fremgangsmåden og signalementet af manden tyder meget på, at der er tale om samme mand, siger vagtchef Per Vagn Nielsen, Nordjyllands Politi.

Politiet har indtil videre modtaget fire anmeldelser om tyveri fra ældre kvinder, og et par steder har kvinderne overrasket tyven, mens han har været i huset. Han er forsvundet hurtigt, mens han har sagt noget kortfattet på gebrokkent engelsk.

Tyven beskrives som ung, mellem 17 og 25 år, han er pænt klædt i grå jakke og cowboybukser, virker velsoigneret, er slank af bygning og har mørkt hår.

Politiet har en formodning om, at han ikke er dansk, men formentlig af østeuropæisk herkomst.

Nordjyllands Politi advarer nu mod at forlade hjemmet uden at låse døren, og iøvrigt altid at låse døren, også selv om man er hjemme og for eksempel opholder sig i haven eller sover til middag.