Foto: AUDUX

Livekoncert på mobilen

Nordjysk firma med banebrydende app.

En ny app til smartphones gør det muligt at følge en livekoncert fra den anden side af jorden. Det er Nibe-virksomheden Audux, der står bag den nye app kaldet SubCell, som giver brugeren mulighed for at se og høre forskellige livekoncerter direkte på mobilen.

Første gang app'en kan tages i brug bliver den 11. august, når rockbandet Michael Learns to Rock optræder på Smuk Fest i Skanderborg.

For omkring 12 kroner kan man købe sig adgang til lyd- og billeder fra koncerten, og så kræver det kun, at der er adgang til trådløst internet eller 3G-netværket.

- På Smukfest kan vi rigtig godt lide kombinationen af analog bøgeskov og den mest moderne teknologi - så da AUDUX spurgte om vi ville være med til dette pilotprojekt, sagde vi straks ja. Nu er vi så spændte på, hvor mange fans rundt omkring på kloden, der af denne vej vil være med til fejre Michael Learns To Rocks 25 års jubilæum, siger Poul Martin Bonde, talsmand for Danmarks Smukkeste Festival.

Audux mener selv, at projektet skal bruges til at slå firmaets navn fast på den lidt større scene, og der er allerede nu flere projekter i støbeskeen.