58:00

1 af 2

Livlig debat om Frederikshavns fremtid

Spidskandidater fra 10 lister og partier debatterede livligt torsdag aften i TV2/Nords første valgdebat.

10 spidskandidater kæmpede om ordet i TV2/Nords valgdebat, der var den første af i alt 10 debatter, der bliver sendt frem til valget den 19. november.

Selvom der stadig er masser af valgkamp tilbage, var politikerne ikke på den lade side. Emnerne spændte over blandt andet skolelukninger, kommunens gæld, der er den største i Danmark, kommunens nedskæringer på både ældre- og handicapområdet, centralisering og unge på kontanthjælp.

Det kom under debatten frem, at borgerne i Frederikshavn Kommune, formentlig ikke har set det sidste til lukning af små skoler. Direkte adspurgt, om kandidaterne ville undlade at lukke skoler, trådte kun Ida Skov fra Enhedslisten frem.

De andre spidskandidater ser det nødvendigt at skære på antallet af skoler.

- Vi får færre og færre børn i kommunen, så vi kan ikke forsvare at holde skoler med få elever åbne. Vi er nødt til at være ansvarlige, lød det blandt andet fra Christina L. Eriksen fra SF, der havde Peter Laigaard, Liberal Alliances eneste nordjyske byrådsmedlem, med sig.

- Det er uhensigtsmæssigt at lade børnene gå i skoler med 10-12 elever.

Du kan se eller gense hele debatten ovenfor, eller genopleve den som tweets nedenfor

!function(d,s,id){var js,fjs=d.getElementsByTagName(s)[0],p=/^http:/.test(d.location)?'http':'https';if(!d.getElementById(id)){js=d.createElement(s);js.id=id;js.src=p+"://platform.twitter.com/widgets.js";fjs.parentNode.insertBefore(js,fjs);}}(document,"script","twitter-wjs");