Foto: TV2/Nord

Livredderne advarer om koldt badevand

Med udsigten til weekendens hedebølge vil livredderne gøre opmærksom på, at badevandet stadig er koldt i forhold til årstiden. Derfor skal man være forsigtig, når man går i vandet.

Der er udsigt til hedebølge de næste par dage, og derfor er det oplagt med en strandtur for at køle ned. Men livredderne advarer om, at badevandet er ret koldt i forhold til årstiden. Derfor skal man være opmærksom på faren for nedkøling og kramper, hvis man opholder sig længe i vandet.

- Når du bader i koldt vand, fungerer dine muskler ringere, dit åndedræt besværes, og dit overblik mindskes - du opnår altså en dårligere svømmefærdighed end normalt, og det er her faremomentet ligger, siger Anders Myrhøj, der er chef for drift og sekretariat i TrygFonden Kystlivredning

Derfor råder Anders Myrhøj til at gå forsigtigt ud i vandet, så kroppen vænner sig til temperaturen samt at man tager nogle kortere ture i vandet. Derudover opfordrer Anders Myrhøj til at bade, hvor der er livreddere.

- Livredderne markerer deres primære zone, hvor de holder ekstra øje, med rød-gule flag i vandkanten. Så hvis man svømmer mellem flagene og holder sig i vandkanten, hvis man ikke kan svømme, så undgår man at bringe sig selv i situationer, der kan være farlige, siger Anders Myrhøj