Foto: TV2/Nord

Lockout giver travlhed i tandlægestolen

Børnebisserne bliver tjekket ekstra nøje, mens lærerne er lockoutet.

Færre børn bliver væk

Det fortæller DR Nordjylland. Flere nordjyske tandplejere har travlhed i tandlægestolen, nu hvor forældrene ikke kan sende børnene i skole.

- Vi oplever, at vi har en ekstrabyrde her i lockout-tiden, siger overtandlæge Kirsten Thyø fra den kommunale tandpleje i Frederikshavn Kommune.

- Vi har rigtig mange forældre, der kommer, fordi de skal spørge om et eller andet, fordi de nu har tid. Så vi oplever, at rigtig mange forældre kommer ind - også uanmeldt - på klinikken.

Det mønster genkender de i Aalborg Kommune.

- Vi har haft mange flere forældrehenvendelser og haft mange flere forældre, der kom med børnene. Vi har sågar flere klinikker, hvor forældrene ringer og spørger, om de kan få en tid eller blive skrevet på venteliste, fortæller overtandlæge Gerd Bangsbo.

I Aalborg Kommune plejer skolebørnene at blive væk fra 8-12 procent af deres aftaler hos tandplejen. Men ikke under lockouten.

- Det oplever vi ikke lige nu. Vi oplever virkelig, at der er mange, der kommer. Og det nyder vi jo, fordi det gør os mere effektive, siger Gerd Bangsbo.

Også i Hjørring Kommune oplever flere af tandklinikkerne, at børnene er bedre til at overholde deres aftaler.

Flere nordjyske kommuner melder om, at de havde frygtet lockouten, men at de ikke er blevet negativt påvirket af den.