Lodsejer politianmeldt for at have pløjet fredede orkideer op

Danmarks Naturfredningsforening har anmeldt Digets Fond til politiet, fordi lodsejeren har oppløjet et fredet areal med sjældne orkidéer.

Danmarks Naturfredningsforening mener, at en lodsejer med forsæt har oppløjet et fredet overdrev med sjælnde orkideer ved Hvideklitvej i Hulsig ved Frederikshavn - og derfor har foreningen meldt lodsejeren til politiet.

Området er ejet af Digets Fond, der til for nylig også ejede bygningerne, der husede den nu konkursramte Sundhedsskole Diget.

I juli registrerede Frederikshavn Kommune området ved Hvideklitvej som beskyttet overdrev og meddelte det til ejeren af matriklen. Ejeren klagede over afgørelsen. Men kommunen fastholdt beskyttelsen og understregede ulovligheden i at opdyrke det beskyttede areal.

Sidst i november opdagede Danmarks Naturfredningsforening så, at der i området var sket både en oppløjning og en opdyrkning - og derfor valgte man at politianmelde lodsejeren. 
Det er meget sjældent, at Danmarks Naturfredningsforening vælger at anmelde sager til politiet, men i denne sag mener foreningen, at der var sket for groft et overgreb på naturen.

- Det er en trist sag for alle parter, og vi er kede af at måtte gå så vidt, som til at politianmelde en lodsejer for ulovlig oppløjning, men der er ingen vej uden om, når en lodsejer bryder loven så markant med naturen som direkte taber, udtaler præsident for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen i en pressemeddelelse.

Danmarks Naturfredningsforening har fundet to sjælnde orkidearter i området ved Hvideklitvej, nemlig vendsyssel-gøgeurt og bakke-gøgelilje.

Forsiden lige nu