LIGE NU:

Lokal imam blokerer for muslimske ekstremister i Aalborg

En radikal muslimsk gruppering fra Aarhus havde planer om at afholde et arrangement i en moské i Aalborg - det blev torsdag aflyst af moskéens imam.

Den radikale muslimske gruppering Muslimsk Ungdomscenter i Aarhus havde planlagt et møde lørdag i en af Aalborgs moskéer - men det arrangement blev torsdag aflyst af imamen i moskéen i Aalborg. Det fortæller Radio24Syv. På Facebook havde arrangørerne skrevet, at formålet var at "lære nye brødre at kende".

Imamen i Aalborg var torsdag til møde med socialrådmand i Aalborg Kommune, Mai-Britt Iversen (S), hvor radikalisering i Aalborg blandt andet var på dagsordenen.

Det var dog først få minutter efter mødet, at arrangementet kom på dagsordenen.

Her modtog Mai-Britt Iversen nemlig en mail fra Radio24Syv, hvor der stod, at Muslimsk Ungdomscenter i Aarhus havde planlagt et møde i Aalborg lørdag. På mødet havde imamen og Mai-Britt Iversen netop talt om, at radikalisering ikke hører til i Aalborg.

Mai-Britt Iversen ringede herefter til imamen og sagde, at han skulle komme tilbage til mødet, så de kunne tale om arrangementet.

Imamen og Mai-Britt Iversen mødtes ti minutter senere igen, men inden da havde imamen allerede aflyst arrangementet.

- Det er et eksempel på, hvor tæt vi samarbejder i Aalborg. Vi er enige om, at der ikke skal radikalisering til Aalborg, siger Mai-Britt Iversen til TV2/Nord.

Den ekstremistiske muslimske gruppering er angiveligt under myndighedernes mistanke for at have medvirket til at rejse til Syrien for at deltage i krigshandlinger.