Reberbansgade i Aalborg, 5. maj 1945. Foto: H. Dalby, Aalborg Stadsarkiv

Lynge Jakobsen (nr. 9) spiller for AaB. Ca. 1975. Foto: V. Kragmann, Aalborg Stadsarkiv

Hals Rutebil på Banegårdspladsen, 1923. Foto: F. Karner, Aalborg Stadsarkiv

1 af 3

Lokalarkiver går sammen på nettet

Nordjyske stads- og lokalarkiver bliver en del af et stort, fælles arkiv på nettet.

Fredag eftermiddag åbner de danske stads- og lokalarkiver for det, de selv kalder danmarkshistoriens største fotoalbum. Her samles billeder, papirer samt lyd- og billedfiler i et stort, fælles arkiv.

Det har været et stort arbejde at digitalisere materialet, og rundt i landet har de enkelte arkiver været i gang siden slutningen af 1980'erne. Omkring to millioner filer vil ligge online, og mange flere er på vej.

Det betyder også, at nordjyderne kan gå på nettet og lære mere om deres lokalhistorie. Det er blandt andet noget, man glæder sig over på Aalborg Stadsarkiv.

- Vi har sammen skabt Danmarkshistoriens største digitale scrapbog med billeder, breve, kort og stedbeskrivelser. Lokalarkiverne i Aalborg Kommune har bidraget med masser af materiale fra vores område. Med den nye hjemmeside kan man nu sidde hjemme i sofaen og på et øjeblik få overblik over for eksempel huse, begivenheder, personer og så videre fra en lang række områder i den nuværende Aalborg Kommune, siger stadsarkivar Jens Topholm, Aalborg Stadsarkiv.

Klik på "næste" under billedet øverst for at se billeder af den gamle rutebil i Hals, Lynge Jakobsen i sine dage som aktiv fodboldspiller og befrielsen i 1945, der fejres i Reberbansgade.