Foto: Nationalpark Thy

Lokale bruger turistrute i Nationalparken

Det er sjældent, at de lokale beboere fylder i statistikkerne som brugere af turistoplevelser i deres nærområde om sommeren. Men i forhold til den guidede busrute 88 i Nationalpark Thy er en stor del af gæsterne fra lokalområdet, som har valgt at tage med på en endagstur med bus.

Sommerbussen i Nationalpark Thy, rute 88, kan byde turisterne på en appetitvækker, hvor de kan opleve en guidet tur gennem naturen og de lokale kystbyer. Men som noget ekstra, får de også mulighed for at møde de lokale, som også har fået øje på den mulighed, der er med endagstur i deres egen baghave.

Nye tal viser, at en tredjedel af gæsterne i bussen er fra Thy er fra de byer på ruten fra Viborg og Aalborg, der forbinder sig til busrute 88 i Nationalparken. Den sidste tredjedel er turister kommer ude fra resten af Danmark og verden, fortæller turistchef Ole Riis.

- Mange lokale er i gang med at genopdage den natur, som de måske kendte, som er blevet til Nationalparken. Det er jo rigtig sjovt, at de så kan mødes med de turister udefra, som kommer for at høre de historier, som bliver fortalt om området. Det er ofte, at de lokale kan bidrage med flere historier på turen, siger turistchefen.

Han kan se, at det også er dem, som bor langs ruten med X-busser fra f.eks. Aalborg, Fjerritslev, Brovst og Viborg, Skive, Mors, som kommer og tager turen og kan nå hjem igen på en dag. Og det stopper ikke der.

- Vi har f.eks. også haft gæster fra Skive som kommer over flere dage. De tager x-bussen hertil om tirsdagen og tager turen med rute 88, som går nordpå den dag. Så bliver de og overnatter i Thisted til torsdag, hvor de så tager turen sydpå. Så nu skal vi til at tænke på, om vi skal tilbyde dem at vise dem lidt rundt om onsdagen også, siger turistchefen.