01:48

Foto: Jesper Lange

1 af 2

Løkken kæmper for byens vartegn

Redningshuset i Løkken er truet af nedrivning, efter stormen Egon har givet store stormskader.

Der er ingen tvivl om, at redningshuset i Løkken er vægtet højt af byens borgere. Stormskader har fået lokalpolitikere til at diskutere, om den historiske bygning skal rives ned. Det er en tanke, der møder stor modstand i Løkken.

- Det her må bare ikke gå til spilde. Den her bygning skal bare ikke rives ned, siger Nikkie Dahm, der er initiativtager til borgergruppen, Bevar Løkken Redningshus.

Omkring 70 borgere var i dag mødt op på stranden ved Løkken for at vise deres utilfredshed med tankerne om nedrivning. Her var der også mødt lokale politikere op.

- Det vil jo gøre lige så ondt på mig som alle andre, og derfor kan et scenarie også være, at der findes en løsning om at pille det ned og opføres et andet sted. Det er nogle af de ting, som vi lige nu arbejder på, siger Børge Bech, der er byrådsmedlem i Hjørring Kommune.

For 76-årige Iven Hansen har redningshuset en specielt plads.

- Det har jo betydet det meste af mit liv. Det vil være en katestrofe. Det er jo en kulturarv, så man kan da ikke bare sådan fjerne det fra jordens overflade, siger Iver Hansen, der selv var den sidste stationsleder på redningshuset i Løkken.

Redningshuset i Løkken er i næste uge på den politiske dagsorden, hvor byrådet i Hjørring skal træffe en beslutning om, hvad der skal gøres ved varetegnet i Løkken.