Løkken Sparekasse sælges - lille håb for garanterne

Løkken Sparekasse ophører som selvstændig sparekasse, og den sunde del af firmaet sælges. Der er stadig håb for en del af garanternes penge.

<b>Medarbejderne orienteret</b>
Løkken Sparekasse har netop her mandag formiddag orienteret sine medarbejdere.

Bestyrelsesformand Poul Sørensen siger:
- Vi har arbejdet hårdt på at finde en løsning, som betød, at garanternes penge ikke blev tabt, men det er desværre ikke lykkedes. Jeg er ked af, at vi ikke har kunnet finde en fusionspartner og derfor har vi ikke anden mulighed end at komme ind under Finansiel Stabilitet.
Jeg skal ikke lægge skjul på, at det er en meget beklagelig og kedelig afslutning på Løkken Sparekasses lange historie.

<b>En grøn og en rød del</b>
Løkken Sparekasse ophører som selvstændig sparekasse.
Sparekassen deles op i en grøn og en rød del.

<b>Grøn del sælges fra</b>
De sunde engagementer samles i en grøn del, som sælges fra. Allerede nu er der en køber til den del. Salget kan dog først gennemføres i slutningen af marts måned, efter der er afholdt generalforsamling.

<b>Rød del</b>
De dårlige engagementer, herunder samles i en rød del. Når den grønne del er solgt fra, vil disse midler overgå til den røde del.

<b>250 millioner i ejendomsbranchen</b>
Den røde del består bl.a. af sparekassens engagementer i ejendomsbranchen og garanternes penge.
Sparekassen kom i vanskeligheder, da de blev tvunget til at nedskrive værdien af deres ejendomsengagementer i 2008 med 250 millioner kroner.
Udviklingen på ejendomsmarkedet vil vise, hvor stor en del af disse nedskrivninger som reelt tabes, og dermed også hvor stor en del af garanternes penge, som er mistet.