LIGE NU:

Løkkenborgere frygter ny ambulanceplan

Akutambulancen i Løkken skal fra 1. april i stedet parkere i Hjørring. Den plan er lokalsamfundet ikke begejstrede for, men Falck lover, at responstiden forbliver den samme.

Nedlæggelse af akutambulancer, kan få sindene i kog. Nu er turen nået til Løkken, hvor rygterne svirer i gaderne. Den permanente ambulancebase bliver nedlagt, men Falck maner til ro, og lover nu borgerne, at responstiden bliver den samme.

- Vi flytter mandskabet til en større station, så det kommer til at betyde, at de møder ind på Hjørring Station, men de vil stadig kunne dække Løkken og Vrå-området. For os er det stort at få en stor kontrakt med regionen, som vi er rigtig glade for, men for borgerene tror jeg ikke, de kommer til at mærke den store forandring, siger Diana Sørensen, der er regionsdirektør hos Falck.

Det er altså ikke slut med at se ambulancer og blå blink i Løkken, og Falck garanterer, at borgerne ikke skal vente længere tid på en ambulance efter den 1. april, end de gør nu.

- Vi kommer stadig med ambulancerne, og vi sender altid den nærmeste, så borgerne skulle gerne mærke den samme hurtighed og få hjælp i samme kvalitet, som de gør nu, siger Diana Sørensen.

Men borgerne i Løkken er noget skeptiske over for den nye aftale.

- Det er en meget dårlig idé. I mandags kom jeg på sygehuset med en blodprop, og jeg ikke kan se, hvordan det skal hænge sammen (uden en akutbil i Løkken, red.), siger Karl Ove Kammer.

- Man kan da have sin tvivl, for man har da hørt tilfælde, hvor det ikke er gået så hurtigt, som de har lovet, siger Ann Salskov.

- Det skal være det samme. Det skal være sådan, at når man ringer efter en ambulance, så kommer den. Også fra de byer, hvor der plejer at være ambulancer, siger Kaj Kristensen.

Du kan se indslaget om den nye ambulanceplan i indslaget herover.