LIGE NU:

Lørdagen bød på sambarytmer, klatring og bordtennis

Der har været gang i Nordjylland lørdag.

Heftige sambarytmer brød lørdag stilheden ved Aalborg Hovedbibliotek.

Her blev der spillet på baljer og spande, der blev rappet og hoppet igennem. Fænomenet hedder STOMP, hvor man kombinerer bevægelse, rytme og lyd med anderledes instrumenter.

- For mig er STOMP samværet, når man spiller sammen. Det er bare fed energi, siger Linette Riber, der afholder dagens workshop.

Den fede energi rystede biblioteket godt og grundigt igennem og gav lidt varme på en ellers kold januar-dag til de mange fremmødte børn.

Også et andet sted i Aalborg var der nok at se på. Dagen igennem var der både ballet, ropeskipping og et væld af andre opvisninger, da Nordkrafts aktiviteter blev præsenteret.

Her kunne man se, hvad Nordkraft har at byde på. Det kunne for eksempel være klatring.

- Folk kan komme ned og prøve Danmarks højeste klatrevæg, siger Andreas Thomsen, der sammen med makkeren Emil sørger for, at folk kan klatre trygt.

I Hirtshals kunne bordtennisklubben B75 fejre fyrre års jubilæum i en helt ny idrætshal.

Der er langt fra 1975, hvor Lars Rokkjær og nogle kammerater stillede to bordtennisborde af spånplader op i aulaen på Horne Centralskole, og til nu, hvor de bedste bordtennisforhold i Danmark findes i Hirtshals. Dengang var bordtennisklubben et oprør mod den meget indre missionske sportsklub i byen.

- Startskuddet til foreningen var egentlig, at vi ikke fik lov at holde sodavandsbal, fordi det sås som syndigt, at vi dansede. Jeg ville simpelthen ikke være med til, at der var den sammenblanding, siger Lars Rokkjær.

Lørdag blev jubilæet og de nye omgivelser fejret, da der blev spillet både VM kvalifikationsturnering og to divisionskampen i idrætshallen.

- Det er helt fantastisk. Det er jo en manifestation for mig selv og for foreningslivet i Danmark, at hvis man tror på noget - og bliver ved med at tro på det - så kan man i en forening udvikle drømme, siger Lars Rokkjær.