Lort i gaden

01:43

Hundelortene er svære at undgå på gaden i Aalborg Foto: Daniel Mikkelsen

1 af 2

Sneen smelter, og så dukker hundelortene op.

Det er ikke forårsbebudere, der titter frem, nu hvor sneen er væk. Det er anderledes uvelkomne genstande, der skæmmer gader og stræder. I Aalborg er der nemlig opstået et andet problem. Et rigtig lorteproblem.

Det er hundene, der skal have skylden. Eller rettere deres ejermand. Det er deres afføring, der ligger over det meste af Aalborg. Altså hundenes. Og så er det ejeren, der har ansvaret for at rydde op, siger Aalborg Kommune.

- At tage en plastikhandske med og så samle lorten op og smide den væk er en del af det at være hundeejer. Så har man løst problemet, så den ældre dame eller børn eller andre ikke skal gå rundt og jogge i andres lorte, siger Esben Buch, der er naturvejleder ved Park & Natur i Aalborg Kommune.

De skyldige var ikke at opspore, da TV2/Nord gik på jagt, men hos folk uden hund kunne utilfredsheden lugtes langt væk.

- Jeg synes, det er svineri. Man burde samle det op. Der er jo hundeposer over det hele. Men jeg tror primært, at det primært skyldes dovenskab fra hundeejerens side, siger Lars Andersen.
Nu vil Aalborg Kommune lave arrangementer for at få hundeejerne til at lystre. Her kan man blandt andet lære at gå med hunden i snor, samt at samle hundelortene op.

Forsiden lige nu