LO's jobpatrulje: problemer på nordjyske arbejdspladser

Sommerugerne betyder ikke ferie for alle. LO's jobpatrulje er i disse uger på tur i Nordjylland, og de oplever stadig, at der ikke er ordentlige forhold for unge på alle arbejdspladser

500 virksomheder har indtil videre haft besøg af LO's jobpatrulje, og igen i år opleves der problemer på arbejdspladser med unge ansatte.

- Efter den første uge kan vi konkludere, at forholdene for de unge på arbejdsmarkedet ikke er blevet bedre siden sidste år. Især to problemer skiller sig ud i år, det ene er at rigtigt mange unge ikke får løn under sygdom, som de ellers skal have og den anden ting er, at vi har oplevet markant mange, der har tunge løft som en del af arbejdsrutinen, lyder det Patruljen.

Derudover er der mange andre problemer, som patruljen har stødt på tidligere.

- Blandt de desværre alt for mange konkrete problemer har vi mødt en pige på 14 år med brandsår op ad begge arme, fordi hendes arbejde foregik ved et vaffeljern. Og vi mødte en dreng på 15, der både arbejdede med elektrisk gulvvasker, pappresser og rengøring med farlige kemikalier, og for at det ikke skulle være nok, var udsat for daglig mobning på fritidsjobbet. Og det var ikke meget bedre, da vi samme dag om aftenen mødte en dreng på 15 år, der arbejdede helt alene på en tankstation. Det er desværre klassiske eksempler og eksempler, vi møder i næsten hver by, vi kommer til.