Løvinder ankommet

Her ses det nye rovdyranlæg, hvor løvinderne skal bo. Foto: Lisbet Christensen

To løvinder er ankommet til Aalborg Zoo.

To asiatiske løvinder er de første beboere i Aalborg Zoos nye rovdyranlæg, der bliver indviet den 5. juni af prins Joachim.

De to unge løvinder kom onsdag fra Zürich Zoo. De bliver basen i den nye løveflok, og Aalborg Zoo skal indgå i avlssamarbejdet om arten.

I Aalborg Zoo glæder de sig til at vise løverne frem.

- Arten er mere truet end den afrikanske løve, og de nye løver giver os mulighed for at vise noget, man ikke kan se så mange andre steder, siger Aalborg Zoos zoolog Jens Sigsgaard.

Den asiatiske løve er stærkt truet i naturen og findes kun i et afgrænset område i Girskoven i Indien. Her lever cirka 350 dyr, hvor de 175 er voksne og yngledygtige.

Men da bestanden lever inden for et meget lille område, er dyrene meget sårbare over for udefrakommende faktorer som oversvømmelse, skovbrande og sygdomme.

Den asiatiske løve minder på en række områder om den afrikanske løve, men den er en lille smule mindre og har en lidt anden flokstruktur.

Den asiatiske løve lever i flokke som typisk består af to hunner og et antal unger. Hannerne er ikke så fasttømret en del af flokken, som man ser det hos deres afrikanske slægtninge.

Hos de afrikanske løver er flokkene noget større og består typisk af fire til seks hunner samt unger og en til to hanner.

Forsiden lige nu