Lucas Andersen holder AaB-døren åben

Foto: Torben Hedemose

Lucas Andersen har haft svært ved at spille sig på holdet i hollandske Ajax, og stortalentet vil derfor ikke afvise et AaB-comeback.

Stortalentet Lucas Andersen har haft svært ved at tilspille sig en fast plads på Ajax' førstehold siden skiftet fra AaB for godt vel halvandet år siden. Derfor overvejer han nu muligheden for et klubskifte.

- Hvis det ikke er på førsteholdet, Ajax ser mig i næste sæson, skal jeg finde noget andet. Men jeg tror 100 procent på, at jeg får mit gennembrud her. Det er også, hvad Ajax har givet udtryk for, siger Lucas Andersen til BT.

Lucas Andersen fik chancen for Ajax i efteråret, men siden nytår har den 19-årige offensivspiller ikke fået ét eneste minut på banen for den hollandske storklub.

- Jeg savner helt utroligt at spille de kampe, jeg sidder og ser på tv, hvor der virkelig er noget på spil. Der er tryk på fra tilskuerpladserne, og det er bare rigtig fodbold i forhold til andetholdet. Selv om Jong Ajax spiller i 1. division, er det bare ikke der, man bliver set, siger Lucas Andersen.

Selvom målet stadig er at slå igennem i Ajax, så holder Lucas Andersen døren åben for andre klubber. Det kan åbne muligheden for et AaB-comeback.

- Jeg har ikke taget stilling til, om jeg gerne vil tilbage til AaB nu, hvis Ajax ikke kan bruge mig i næste sæson, men når jeg en dag vender tilbage til Superligaen, er AaB nok dér, hvor jeg helst vil hen. AaB er en stor del af min fodbolduddannelse, og jeg var der, fra jeg var 10 til 18 år. Det er den klub, jeg har i hjertet, fortæller Lucas Andersen.

Ajax-danskeren ønsker umiddelbart ikke at blive lejet ud i næste sæson, men det vil sandsynligvis være den eneste måde, hvorpå en retur til Aalborg kan blive aktuel på nuværende tidspunkt.

Forsiden lige nu