LIGE NU:

Lykke lukker nordjysk tilsynssag

Hvis en direktør for Statsforvaltningen ikke kan leve med, at hans chef, indenrigs- og sundhedsministeren, kan være uenig med ham, så er vedkommende endt på den forkerte hylde i livet.

Så kontant lød beskeden fra indenrigs- og sundhedsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han torsdag skulle forsvare sin beslutning om i to tilfælde at have omgjort afgørelser fra direktøren for Statsforvaltningen Nordjylland, Claus Rosholm. En beslutning som fik direktøren til at gå - og smække med døren.

- Hvis man arbejder i en 1. instans, så må man gøre op med sig selv, hvorvidt man personligt kan leve med, at sager kan falde anderledes ud i en 2. instans. Sådan kan tingene ikke fungere, sagde Lars Løkke Rasmussen på et åbent samråd i Folketingets Kommunaludvalg. Dermed lukker han to nordjyske tilsynssager.

To sager

I den første sag dømte landsretten Brovst Kommune til at betale erstatning til en lille vognmand, fordi de havde gjort sig skyldig i magtfordrejning ved at fratage ham opgaver.

Kammeradvokaten bakkede op om Claus Rosholms afgørelse om en bod oveni til lokalpolitikerne. Den lokale venstreborgmester klagede imidlertid til partifællen Lars Løkke Rasmussen. I den sidste ende slap politikerne for boden.

Den anden sag drejede sig om en stærkt omdiskuteret julefrokost på Comwell Hotel i Rebild Bakker.

Regionsformand Orla Hav (S) inviterede regionspolitikere med ægtefæller for at ryste det nye regionsråd sammen. Men Claus Rosholm aflyste festen for skatteydernes penge, som, han mente, var for dyr.
/ritzau/