LIGE NU:

LykkeLiga løber med Danskernes Idrætspris 2018

Det nordjyske projekt LykkeLiga vandt lørdag aften Danskernes Idrætspris ved sportsshowet Sport 2018.

En vaskeægte nordjysk ildsjæl blev lørdag aften hædret for sit slid.

Ved det store sportsshow, Sport 2018, vandt den tidligere håndboldlandsholdsspiller Rikke Nielsen for sit projekt LykkeLiga.

Det er andet år i træk, at Rikke Nielsen er nomineret til prisen med sit projekt LykkeLiga. Sidste år gik prisen til FC Thy Piger, men i år blev det altså et nyt nordjysk projekt, der kunne løbe med hæderen.

Idéen til LykkeLiga stammer tilbage fra 2016, hvor Rikke Nielsen savnede noget sport, som hun kunne lave sammen med sin datter Magda. Rikke Nielsens datter har Downs Syndrom, og det gik op for Rikke, at der ikke fandtes noget sted at spille håndbold for børn som hende.

Den tidligere håndboldspiller Rikke Nielsen har nu arbejdet fuldtid i et år med sit projekt LykkeLiga, hvor børn og unge med udviklingshandicap kan spille håndbold med hinanden.

Projektet har vokset sig kæmpestort og tæller nu 36 klubber med mere end 550 spillere rundt i hele Danmark samt én klub på Færøerne.

Prisen gives til det projekt, aktivitet eller initiativ, der på inspirerende vis er med til at styrke, udvikle eller nytænke foreningsidrætten i Danmark.

Alle danskere kan indstille initiativer, og det er også danskerne, der stemmer og vælger vinderen. Lykkeliga vinder prisen foran Thurø Sejlklub og Urban Street Zone Hall 2.