01:51

Lyngby giver Hobro matchbold

Efter dagens kampe i NordicBet Ligaen er Hobro snublende tæt på en sensationel oprykning til Superligaen.

Topholdene Hobro og Silkeborg har fået henholdsvis to og tre chancer for at få den ene sejr, der vil sende holdene i Superligaen.

De nærmeste forfølgere fra Lyngby tabte torsdag med 0-2 på udebane til Fredericia, hvilket meget vel kan have afgjort oprykningsstriden i 1. division.

Lyngbyspillerne er med nederlaget henholdsvis fem og fire point efter Hobro og Silkeborg på et tidspunkt, hvor der resterer to spillerunder. Silkeborg har dog spillet en kamp færre end de andre tophold.

Træner Jesper Sørensens Silkeborg-mandskab kan derfor allerede sikre et comeback til Superligaen efter et års fravær, hvis det senere torsdag aften lykkes at slå Vejle Boldklub på hjemmebane.

Mens Lyngby tabte den vigtige kamp i Fredericia, så overtog Hobro - i hvert fald midlertidigt - førstepladsen med en hjemmesejr på 3-0 over bundproppen Marienlyst.

Hobro bragte sig foran med 1-0 i kampens indledning og øgede med to scoringer i slutfasen til 3-0.

Bo Henriksens Brønshøj-spillere holdt fast i ligaens fjerdeplads efter 1-1 på udebane mod AC Horsens. Henriksen afløser i næste sæson Johnny Mølby som træner i Horsens.

I bunden af rækken kravlede AB over nedrykningsstregen med en 4-0-sejr over Hvidovre. Dermed rykker Vendsyssel FF ned under stregen.