Lynge: Der er behov for nultolerance

Foto: Allan Storkborg

AaB's sportschef kan godt forstå kulturministeren, men siger der er behov for nultolerance mod racisme.

AaB's sportsdirektør, Lynge Jakobsen, er bekymret over kulturministerens udtalelser om, at man skal have en vis tolerance overfor, at sportsfolk i en presset situation kan komme til at slynge racistiske eller homofobiske bemærkninger efter en modstander.

Hvis ikke nogen sætter en tydelig grænse for, hvad der er i orden, bliver alt i den sidste ende acceptabelt, mener han.

- Jeg er almindeligvis ikke tilhænger af alt for firkantede regler, men på nogle områder er der bare ikke andre muligheder end at sige: Vi vil ikke have det. Vi slår ned over for det, siger Lynge Jakobsen til Ritzau.

Kulturminister Uffe Elbæk (R) siger, at racisme skal bekæmpes, men der kan "ryge en finke af panden" i pressede situationer, og så kan man sige undskyld. Men man kan ikke have flydende grænser i sådan et spørgsmål,
slår Lynge Jakobsen fast.

- Jeg bliver bekymret for, hvem der skal afgøre de her ting, og hvad det er for en grænse, man skal have lov til at flyve ud over, siger Lynge Jakobsen.

Efter halvandet årti som sportslig ansvarlig for den aalborgensiske superligaklub, kan han ikke erindre, at AaB's spillere nogensinde har været involveret i sager om racisme. Men derfor er der ingen grund til at forklejne problemet, siger sportsdirektøren.

- Det kan godt være, at det netop er nultolerancen, der har gjort, at der ikke har været nogen sager.

- Jeg kan godt forstå, hvad det er han (kulturministeren, red.) siger. Jeg siger bare: Hvad er det så for nogle grænser, vi har? Hvornår er jeg hidsig, og hvornår har jeg givet udtryk for nogle holdninger?, spørger Lynge Jakobsen.

/ritzau/

Forsiden lige nu