LIGE NU:

Lynge Jakobsen gider ikke tvivlere

Er man nervøs for at blive en skuffelse som træner for AaB, skal man slet ikke søge den ledige stilling i klubben, fastslår AaB's sportsdirektør Lynge Jakobsen.

AaB's kommende træner får meget svært ved at overgå den succes, som Erik Hamrén har i klubben i øjeblikket. AaB ligger nummer et i SAS Ligaen i en sæson, der også omfatter en yderst succesrig indsats i UEFA Cuppen. Set i den optik kan det næsten kun gå ned ad bakke for Hamréns efterfølger, når svenskeren efter denne sæson tiltræder et trænerjob i norske Rosenborg.

- Jeg forstår godt problemstillingen. Både du og jeg skal vælge et eventuelt nyt job med omhu. Har forgængeren været den bedste på jorden til jobbet, hvad kan vi så løfte bagefter? Men her puster jeg mig op og bliver lidt højrøvet på AaB's vegne.
Hvis træneremner bakker ud på grund af, at vi bliver nummer et, to eller tre, så er det ikke de rigtige, jeg snakker med, siger Lynge Jakobsen.

Lynge Jakobsen ser ligefrem AaB's øjeblikkelige succes som en fordel i jagten på en ny træner. Han kan nemlig bruge tidligere trænere i AaB som lokkemad.

- Hans Backe stod ikke i vejen for sig selv ved at være træner i AaB, og Hamrén ryger til Rosenborg, som er en meget stor klub i Skandinavien. Var han blevet i AaB i et år eller to yderligere, så var han måske endda røget til en sydeuropæisk klub. Man kan lokke spillere til ved at fremhæve tidligere spillere fra klubben, der er kommet godt videre, og det samme gør sig gældende med trænere, fastslår Lynge Jakobsen.

Erik Hamréns sidste vigtige arbejdsdag i AaB er den 24. maj, hvor AaB i sidste spillerunde møder OB - og så skal han måske fejre et vundet mesterskab bagefter.