Lynge Jakobsen ville undgå at få det sidste spark

AaB-direktøren er glad for, at han selv træffer beslutningen om at stoppe, før andre gør det for ham.

AaBs mangeårige sportsdirektør Lynge Jakobsen, som torsdag meddelte, at han stopper i klubben til sommer, er glad for, at han selv står bag beslutningen.

- Når man har været her i så lang tid som mig, så har det for mig været værdifuldt at træffe beslutningen selv. I fodboldens verden er det en kendt sag, at hvis man ikke passer på, så får man det sidste spark, siger Lynge Jakobsen.

- Det er ikke fordi, jeg har følt, at jeg var på vej ud. Men for mig var det vigtigt at slutte et halvt eller et helt år før, at folk måske syntes, jeg skulle, siger han.

Den 62-årig inkarnerede AaB'er, som det seneste års tid også har været overordnet direktør for Superligaens nummer tre, tiltrådte i 1996 som sportsdirektør i den klub, han også repræsenterede som spiller.

- Når man har været medlem af AaB, siden man var seks år, så er det et privilegium ud over alle grænser at få lov til at stå i spidsen for det og få lov til at få løn for det, siger Lynge Jakobsen.

- Der er selvfølgelig tider, hvor ting er mere besværlige end andre gange, men de tider afløses af gode tider, siger Lynge Jakobsen.

- Mit største problem har måske været, at i og med at AaB betyder så meget for mig, så kan jeg i perioder godt have følt mig mere ansvarlig, end ret og rimeligt måske har været, siger han.

Direktøren har ikke følt sig overbebyrdet, selvom han sidste år supplerede sportsdirektørstillingen med titlen som overordnet direktør for AaB.

- Det har ikke noget at gøre med arbejdspresset og ikke at have energi. Det handler om, at tidspunktet er der, og jeg er sikker på, at det er det rigtige, siger Lynge Jakobsen.

/ritzau/