02:30

Foto: Lone Vad Dam

1 af 2

Lynghøj Efterskole er gået konkurs

Lynghøj Efterskole er gået konkurs. Efterskolen, der ligger ved Støvring, døjede med et svigtende elevtal og dårlig økonomi.

Mai Rudkjøbing er en af de 15 ansatte, der har mistet jobbet, efter Lynghøj Efterskole i denne uge er gået konkurs.

- Jeg var ansat i køkkenet herude. Og det var simpelthen verdens bedste arbejdsplads, siger Mai Rudkjøbing.

Efter sommerferien skulle 46 elever være startet på skolen, men det antal er for få til at økonomien hænger sammen. Oveni elevnedgangen døjede skolen med skrantende økonomi.

Skolen indgav selv konkursbegæring i denne uge. Ligeledes er de kommende elever blevet foreslået andre efterskoler i nærhede, der har ledige pladser.

De 15 ansatte må lede efter et andet job.

- Jamen det betyder jo, at jeg skal ud og leve efter et nyt verdens bedste arbejde. Og det bliver ikke sjovt, siger Mai Rudkjøbing.

Bestyrelsen på Lynghøj Efterskole føler sig svigtet af Spar Nord bank, fordi banken på det seneste har øget kravene til skolens økonomi markant. Derfor har skolen måtte finde en ny bank. Det fortæller bestyrelsen.

Spar Nord afviser imidlertid at have stillet skolen i en urimelig situation.

- Efterskoler er jo en selvejende institution og dermed en virksomhed, som vi selvfølgelig forventer på den lange bane er i en situation, hvor man kan levere overskud. Så vi har sådan set de samme krav til efterskoler, som vi har haft hele tiden, nemlig at de skal have en sund og bæredygtig økonomi, siger Lasse Nyby, der er adm. direktør hos Spar Nord.

Bestyrelsen hos Lynghøj Efterskole fortæller, at det ville kræve mindst 60 elever, for at få budgettet for næste skoleår til at løbe rundt.