"Lyset over Skagen" - pris 20 mio.

Den hidtil største musicalsatsning uden for Københav?n

En ny dansk musical om de berømte skagensmalere og deres liv i kunstnerkolonien på landets top bliver den til dato største musicalsatsning uden for København.

Musicalen "Lyset over Skagen" - en opsætning til 20 mio. kr. - får verdenspremiere fredag den 10. august i Skagen Hallen. Derefter sendes forestillingen til turnépremiere i København 15. september, hvorfra den fortsætter til i alt 57 forestillinger i 37 kulturhuse over hele landet.

<b> 35.000 solgte billetter</b>

På forhånd er der solgt over 35.000 billetter, hvilket betyder udsolgt til halvdelen af forestillingerne. Det er det største forsalg i Nyt Dansk Musikteaters historie. Teatret har tidligere stået for publikumssucceser som "Egtvedpigen" med Stig Rossen og Peter Sabroe-musicalen "Demokraten". Bag teatret står musicalkomponisten og journalisten Kim Sørensen, der i dag har specialiseret sig i turnerende musicalvirksomhed.

De berømte malere som Anna og Michael Ancher, Marie og P.S. Krøyer spilles og synges af en stribe af erfarne musicalskuespillere: Maria Lucia Heiberg Rosenberg, Jesper Lundgaard, Caspar Phillipson, Martin Loft og Nicoline Siff Møller. Instruktionen er lagt i hænderne på Daniel Bohr. /ritzau/