LIGE NU:

Maarup Kirke skal ned

Det slår miljøminister Troels Lund Poulsen (Venstre) fast efter et møde om en af landets mest omdiskuterede kirker, Maarup Kirke.

- Jeg har gennem flere måneder beskæftiget med sagen om Maarup Kirke, og jeg kan nu forstå, at sikkerhedsfaren er så stor derude, at kirken er tæt på at styrte i havet. Det er mit ansvar at gøre noget og udvise rettidig omhu, og jeg holder fast i den handlingsplan, som Skov- og Naturstyrelsen har udarbejdet. Det betyder, at kirken nu skal pilles ned, siger miljøminister Troels Lund Poulsen (Venstre).
Maarup Kirkes Venner har gennem flere år forsøgt at redde kirken, blandt andet ved at presse på i forhold til bedre og mere kystsikring i området neden for kirken.
- Vi giver ikke op, vi har fået tilladelse til kystsikring i området, og vi mener bestemt, at kirken fortsat skal bevares der, hvor den er, siger Tove Marquardsen, formand for Maarup Kirkes Venner.
Også opfinder Poul Jakobsen fra Skagen Innovationscenter har presset på politisk, han mener, at hans særlig rørteknik vil have gavnlig effekt for kystsikringen.
- Ministeren er fejlinformeret, når han træffer beslutning om, at kirken skal pilles ned på grund af fare i området, men det er desværre ikke første gang, det er sket i denne sag, siger Poul Jakobsen.
Troels Lund Poulsen holdt fast i sin beslutning efter det flere time lange møde med parterne omkring Maarup Kirke.
- Der er to sager her, den ene er Maarup Kirke, og det er den, jeg nu har taget stilling til, nemlig at den skal ned - også i respekt for, at kirken på den måde, hvis der er midler til det, siden hen kan genopføres et andet sted. Den anden sag er kystsikring. Det er en sag, som Poul Jakobsen diskuterer med trafikministeren, og den sag er uafhængig af min beslutning omkring kirkens fremtid, siger Troels Lund Poulsen.
Ifølge Skov- og Naturstyrelsen, som ejer Maarup Kirke, er der de seneste måneder foretaget et stort stykke planlægningsarbejde med henblik på at rive kirken ned, så snart sommersæsonen er forbi.

Peter Krusborg Pedersen

Udspil om rejserestriktioner: Optimisme i turistbranchen langs Nordvestkysten

def_thumb,50_percent

play Direktøren for Nilles Rejser glæder sig over lettelse af rejserestriktioner

280518 retten aalborg

Offer slået med metalgenstand: 22-årig sigtet for grov vold

20210413-130849-1-1920x1283we

AstraZeneca vaccine droppes i Danmark

Peter Krusborg Pedersen

Udspil om rejserestriktioner: Optimisme i turistbranchen langs Nordvestkysten

def_thumb,50_percent

play Direktøren for Nilles Rejser glæder sig over lettelse af rejserestriktioner

Til forsiden

Til forsiden