02:33

Foto: Per Frank Paulsen

1 af 2

Måger i kikkerten

For mange af os er måger nogle, der bare hænger - ofte skrigende - i luften over os, men sådan er det ikke for en flok måge-entusiaster, der har brugt hele weekenden på at studere mågernes liv og færden i Vendsyssel.

Og netop i år er der ganske gunstige forhold for måge-kiggerne. På grund af voldsomme vejrforhold i Nordatlanten er flere måge-arter, der ellers ikke gæster Danmark, nærmest blevet blæst her til.

Det nød knap 20 måge-interesserede, da de i weekenden var på kursus i Hirtshals. Her var der nemlig kursus for de fuglekiggere, der har basiskendskab til de danske måger, men som gerne vil kunne artsbestemme de sjældnere måger, der gæster Danmark, som bl.a. Kaspisk Måge og Middelhavssølvmåge. Der blev også lejlighed til at studere en god håndfuld hvidvingede måger i diverse afskygninger og ditto gråmåger, der er ved Hirtshals Havn i øjeblikket.

Og det var den internationalt kendte Klaus Malling Olsen, der stod for kurset. Han er blandt andet kendt for sin bog "Gulls of Europe, Asia and North America".