LIGE NU:

Mågesikre skraldespande skal forhindre rod

En millioninvestering i nye skraldespande, kan reducere mågeplagen i Aalborg.

Nye og mere mågesikre skraldespande i Aalborg Kommune skal være med til at forhindre, at måger og andre dyr kan fiske madaffald op og sprede det langs gader og i parker. Det fortæller DR P4 Nordjylland.

Afdelingen ved navn Entreprenør er nu gået i gang med at analysere alle kommunens 2200 skraldespande i parker og langs gaderne. Flere skraldespande med låg er ikke nødvendigvis den bedste løsning, siger Niels Sloth Christiansen, afdelingsleder i Entreprenør.

- Mange borgere vil ikke løfte låget, hvis det er fuldt af pizzarester. Åbningen skal desuden kunne tage en pizzabakke, og så skal skraldespanden være hurtig og nem at tømme, siger han til radiostationen.

Niels Sloth Christiansen erkender, at udskiftning af alle skraldespande fra efteråret 2014 vil koste flere millioner kroner, som i givet fald skal bevilges af politikerne i Aalborg Kommune.

Der er 1600 skraldespande langs gader og veje og 600 i de kommunale parker og grønne områder, og ifølge DR P4 Nordjylland regner Niels Sloth Christiansen med en gradvis udskiftning fra efteråret.