"Man kan ligeså godt forbyde nytårsraketter"

Rislamper bør forbydes, mener beredskabschef i Aalborg, men det er alle ikke enige i. Foto: Mette Svenningsen

Hvis man skal forbyde rislamper, så kan man ligeså godt forbyde nytårsraketter eller at grille, lyder det fra festarrangør.

Efter storbranden i Aalborgs Vestby har beredskabschefen i Aalborg foreslået et forbud mod lyslanterner, som er under mistanke for at have forårsaget branden. Men så må man også forbyde nytårsraketter, lyder det fra en festarrangør, der mener, at et totalforbud mod rislamper på den baggrund er en panikreaktion:

- Jeg synes godt nok, at han er hurtigt ude. Hvad så med en havegrill, raketter til nytår og bryllupper? Eller en adventskrans? Eller folk, der ryger i sengen. Vil han også forbyde det, siger Tenne Kopp, festarrangør og indehaver af Festeliten i Hjallerup, der er eneforhandler af rislamper i Jylland.

Beredskabschef Jørgen Pedersen vil ikke forbyde raketter. Ifølge ham er fyrværkeriområdet allerede blevet stramt reguleret udenfor december måned.

- Men med hensyn til rislamper kan enhver gå ud og tænde en, og man ved ikke, hvor den falder ned. Så jeg fastholder, at de lamper forbydes, siger han.

Natten til søndag blev rislamper set på himlen over Aalborg, og derfor opstod mistanken mod dem. 50 boliger blev raseret og 57 beboere blev hjemløse efter den voldsomme brand i Vestbyen.

Forsiden lige nu