01:02

Foto: Lars Christoffersen

1 af 2

Mand demonstrerer mod Letbanen alene

Ingeniør har sat sig for at demonstrere mod Letbanen i Aalborg - alene.

Den planlagte letbane gennem Aalborg er en kæmpe fejlinvestering, mener en ingeniør fra Støvring, som fra i dag går på gaden for demonstrere.

Ene mand går ingeniøren rundt på J.F. Kennedys Plads i Aalborg for at gøre opmærksom på, hvad HAN synes om den planlagte letbane, der kommer til at gå fra det nye Universitetshospital i Øst til Mølholm i Vest. Noget af det ingeniøren i en-mands-demonstrationen frygter allermest er, at projektet vil køre helt af sporet, og komme til at koste meget mere end først anslået.

- Det er bindegalt, det de har gang i der. Vi har en enkelt busforbindelse fra vest og ud til Aalborg Øst, nemlig linje 12. Den vil de erstatte med en sporvogn, der koster næsten tre milliarder, siger Torben Andersen.

Torben Andersen har gennem et års tid skrevet læserbreve om Letbane planerne. Han mener, at politikerne er ved at gennemføre en fejlinvestering for flere milliarder kroner. De planlagte omkostninger ved anlæggelsen af letbanen slet ikke rækker.

Der vil efter Torben Andersens mening komme mange uforudsete udgifter, når anlægsarbejdet går i gang. Der er ifølge ham ikke taget højde for eksempel ledninger og rør, der ikke må være placeret under letbanen. Der kan også komme ekstra udgifter til eksempel arkæologisk arbejde i forbindelse med anlæggelsen letbanen.

Torben Andersen fortsætter demonstrationen fredag. og han håber, at andre vil slutte sig til demonstrationen.