Manden bag Det Sorte Register er flyttet

Ole Christiansen, der har stiftet hjemmesiden Det Sorte Register, som fælder dom over navngivne offentlig ansatte, er flyttet til Tyskland.

Siden lanceringen af hjemmesiden Det Sorte Register er 107 navngivne personer - primært offentlige ansatte - blevet stillet til offentligt skue.

Ingen af personerne er dømt for noget, men hjemmesiden hænger de offentligt ansatte ud, og det har vakt harme blandt de berørte.

Det skriver Jyllands-Posten.

- Det er helt vanvittigt, at en person uden en dybdegående analyse af sagerne kan få lov til det der, siger kommunaldirektør Niels Erik Kjærgaard fra Ringkøbing-Skjern Kommune til Jyllands-Posten.

Kommunen fik tre medarbejdere registreret på hjemmesiden, men kommunen har ikke kunne finde noget at udsætte på medarbejderne, så derfor er sagen blevet meldt til Datatilsynet.

Men nu er ejeren, freelancefotografen Ole Christiansen, flyttet fra Hadsund til Hannover i Tyskland. Ifølge ham kan de danske myndigheder ikke længere gøre noget, da siden er flyttet til en amerikansk server.

Men derfor skal han ikke vide sig sikker.

- Hvis noget viser sig ikke at være omfattet af dansk lovgivning og dansk tilsyn, men hører under et andet EU-land, er der regler om samarbejde mellem tilsynsmyndigheder. Vi kan f.eks. bede et tilsyn i et andet land om at undersøge lovligheden af et forhold, siger Janni Christoffersen, kontorchef i Datatilsynet til Jyllands-Posten.

Det berører dog ikke manden bag Det Sorte Register.

- Hvis de amerikanske myndigheder tvinger udbyderen via en retssag, flytter vi bare udbyder igen. Hjemmesiden forbliver på nettet, uanset hvilke afgørelser der kommer fra domstole og myndigheder, siger Ole Christiansen til Jyllands-Posten.