Arkivfoto Foto: Bruno Stagsted

To måneder gammel chimpanse aflivet

Aalborg Zoos chimpanseunge på blot to måneder er blevet aflivet efter hårdhændet behandling fra to hanner i flokken.

To yngre chimpansehanner i Aalborg Zoo er skyld i at en chimpanseunge på blot to måneder tirsdag blev aflivet. Det fremgår af en besked fra Aalborg Zoo på deres Facebook-side.

- Vi har de sidste dage oplevet at ungen har fået en meget hårdhændet behandling af to af de yngre hanner i gruppen, uden at ungens mor har grebet ind. Vi fik i går aftes bedøvet ungen og kunne konstatere at den var så svag, skadet og afkræftet at den ikke var i stand til at overleve, skriver Aalborg Zoo på Facebook.

Det er før set, at hannerne i chimpanseflokke kan være voldsomme over for de yngste, men normalt vil ungens mor træde imellem og forsvare sit afkom. Det skete bare ikke i dette tilfælde.

- Ungen har uden tvivl været svag i mange henseender, men moderen har heller ikke opført sig som en chimpansehun skal opføre sig. Normalt vil hun forsvare ungen, men det gjorde hun slet ikke, skriver Zoo i en kommentar til den sørgelige historie.

Hannernes behandling af ungen udviklede sig voldsomt til sidst, og Aalborg Zoo greb ind. Det skete først på det tidspunkt, fordi konsekvenserne ved at tage ungen ud af flokken også er store.

- Den mulighed vi havde haft var at fjerne ungen fra flokken og flaske den op. Vi havde så fået en chimpanseunge, der var præget af mennesker og som aldrig ville kunne introduceres til flokken igen og det er bestemt ikke noget, vi ønsker, skriver Aalborg Zoo på Facebook.

I starten af maj måtte Aalborg Zoo aflive den toårige isbjørn Augo, der brækkede begge forben, da han faldt i den fem meter dybe sikkerhedsgrav, der omkranser isbjørneanlægget.