Foto: Ib William Christensen

Mange jobs venter nordjyderne

Hos fagforeningerne HK og DJØF lyder det, at de medlemmer, der i dag har de statslige jobs i hovedstaden ikke vil følge med til Nordjylland. Det betyder mange ledige jobs til nordjyderne.

Foto: TV2 Nord

Hos HK i Nordjylland er der dagen derpå glæde over godt 500 nye statsjob til landsdelen

- Jeg blev positivt overrasket, da vi fik at vide, at der kom så mange statsjob til regionen. Vi har gennem lang tid arbejdet for udflytning, men at der ligefrem kom så mange jobs, havde jeg ikke set komme, siger formand for HK Stat i Nordjylland, Mette Lyndgaard Pedersen.

Udflytningen af statslige arbejdspladser betyder især flere jobs til kontorpersonale og akademikere. I Hjørring åbner Statens Administration med 226 ansatte. Størstedelen af dem skal administrere lønudbetalinger til statens ansatte.

- Jeg synes, vi skal fremhæve de nye stillinger i Hjørring, for her er der virkelig god mulighed for at søge hen for vores arbejdsløse medlemmer. Men vi skal huske på, at de medlemmer, der i dag har stillingerne i hovedstaden har førsteret til deres job ,selvom det får ny geografisk placering, forklarer Mette Lyndgaard Pedersen.

I dag ligger Statens Administration i hjertet af København. Både hos HK og DJØF regner de med, at størstedelen af medlemmerne takker nej tak til at flytte fra hovedstaden.

- Vi regner ikke med, at der flytter mere end 10-15 procent med fra hovedstaden til Nordjylland. Vi vil gøre alt for at få dem til at se det positive i en flytning, men lige nu ser det ud til, at de ikke vil flytte, siger Lars Qvistgaard, formand for DJØF Offentlig.

Hos HK har mange medlemmer også allerede givet udtryk for at de ikke flytter til Nordjylland.

- Lige nu er de i en meget negativ spiral. De vil ikke rykke familie op med roden. Men de skal vide, at os her i Nordjylland vil tage godt imod dem, siger formand for HK Stat Nordjylland, Mette Lyndgaard Pedersen.

Planen er at alle 513 statsjobs skal implementeres inden udgangen af 2017

- Vi skal nok finde de rigtige kompetencer her i Nordjylland, så vi kan matche de stillinger der kommer herop, siger Mette Lyndgaard Pedersen.