Mangel på tjenerelever i Nordjylland

Når du går på restaurant i Nordjylland, så kan din tjener muligvis ikke svare på, hvor vinen kommer fra og hvordan bøffen er tilberedt. Nordjyske restauratører mangler uddannet personale, oplyser P4 Nordjylland.

De sidste to år har restauratører i Nordjylland ringet forgæves til Aalborg Tekniske Skole for at få en tjenerelev. Der er nemlig ikke nok unge på tjeneruddannelsen i forhold til det, som branchen har brug for.

I 2007 meldte 56 nye tjenerelever sig til uddannelsen på Aalborg Tekniske Skole. Det samme antal har meldt sig her i 2008. Men det er ikke nok, fortæller teamleder fra skolen Mogens Buus Andersen.

- Vi kunne godt bruge 10-20 flere tjenerelever på skolen, for vi har hvert år arbejdsgivere, som ringer og får afslag på tjenerelever.

Mogens Buus Andersen advarer de unge mod at gå ind i tjenerbranchen uden en faglig baggrund.

- Ufaglærte tjenere bliver set på som rå arbejdskraft, og de når aldrig længere i branchen end til servering af mad, fortæller teamlederen.