LIGE NU:

Manglende kystsikring truer Løkken by

Flere huse ved Løkken er kun få meter fra at styrte i havet, efter at sidste weekends storm åd en stor del af den yderste klitrække. Husejerne efterlyser nu en fast kystsikring, og kommer den ikke, kan Løkken by i fremtiden blive oversvømmet, lyder det.

Stormen Egon gjorde i sidste weekend et massivt indhug i kysten ved Løkken. Flere steder forsvandt omkring fire meter af den yderste klitrække, og nu er flere huse truet.

Et af dem tilhører Lars Møller Nielsen, og han frygter for både sit eget og for Løkkens andre huse, hvis ikke Hjørring Kommune griber ind og sikrer kysten.

- Fra vores hus og ned til det lave er der cirka 25 meter. Og så kommer vandet jo ind i Løkken by. Det er jo helt åndssvagt, at man ikke får det stoppet, siger Lars Møller Nielsen.

Hjørring Kommune er klar over, at situationen ved Løkken hurtigt kan blive alvorlig. Derfor er man også klar til at se på mulighederne for at sikre kysten.

- Der, hvor vi kystsikrer i dag, er nede ved Lønstrup, og det er, fordi vi ikke vil have, at havet går ind og ødelægger byen. Det vil vi heller ikke i Løkken, siger Ole Ørnbøl (Soc.dem.), formand for Teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune.

Hvordan kysten skal sikres er dog et større spørgsmål. Husejerne ved stranden i Løkken lavede i efteråret en såkaldt blød kystsikring ved at køre 1000 kubikmeter sand på klitrækken. Det blev hurtigt skyllet væk, og derfor ser man gerne, at kommunen laver en hård og permanent kystsikring.

- Jeg ved ikke, om det bliver hård kystsikring eller stadig sandfodring. Hvis det skal være sandfodring, så skal der væsentlig større mængder til. Jeg vender hele tiden tilbage til udgiftfordelingen, fordi som budgettet ser ud for Hjørring Kommunes vedkommende lige nu omkring penge til kystsikring, så er de ikke-eksisterende, siger Ole Ørnbøl.

Kommunen forventer, at man inden for et par måneder har fundet en afklaring på situationen ved Løkken. Så længe er det dog ikke sikkert, at husejerne kan vente.

- Vi ved jo ikke, hvornår den næste storm kommer. Den kan komme i januar måned i år, og så er det slut, siger Lars Møller Nielsen.

Hjørring Kommune drøfter mulighederne for kystsikring ved et udvalgsmøde på onsdag, hvor sikringen af kysterne er det eneste punkt på dagsordenen.

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

hul (1)

play Charlottes hus har hul i muren: Nu vil kommune genhuse hende

310721 Vildsundbroen

play Broklap faldt ned: Nu er fejlen fundet

20210412-181351-L-1920x1279we

play De stikker og stikker: 75 procent af alle nordjyder er vaccineret

strejke 1

play 53 sygeplejersker skal undværes i Brønderslev: - Det er tæt på den samlede flok

Til forsiden

Til forsiden