Marathon i Aalborg for niende gang

Traditionen tro blev der Langfredag afholdt maratonløb i Aalborg. Aalborgs eneste maratonløb - Brutalen - blev skudt i gang kl. 13.00 og omkring tre timer senere var vinderen over målstregen.

Vinderen
Hos kvinderne var Karen Margrethe Brøgger fra Ultra-landsholdet hurtigst i tiden 3.41.39
Vinder hos mændene blev Ole Christensen fra Frederikshavn, i tiden 3.08.18
Næsthurtigst blev med 3.12.00 Kim Nørregaard fra Amok.

Hård omgang
Det blev en rigtig hård omgang for de mange løbere, der trodsede vejrguderne. Vejret var vådt og blæsende, men det afholdt ikke de 173 maratonløbere, hvilket er rekord for løbet.

Verdensrekordholder
Blandt deltagerne var der også en verdensrekordholder.
Den 72-årige tysker Horst Preisler, har verdensrekorden i flest gennemførte marathonløb. Han har løbet over 1500 (ja, femtenhundrede) af slagsen.

Ruten
Ruten er en 6,9 kilometer lang rundstrækning, med start fra Stolpedalsskolen i Aalborg. Der skal gennemføres seks omgange, og løberne skal bl.a. op af den frygtede Skovbakkevej.

Løberne har 6 timer til at gennemføre løbet, så der skulle være god til at komme i mål - eller fortryde.
- Faktisk er det kun 10% der udgår - måske fordi løberne får så god støtte fra det aalborgensiske publikum, fortæller Jan Andersen, der er en af arrangørerne.

Rekordstort antal
Han glæder sig for øvrigt over et rekordstort antal tilmeldte løbere fra hele Danmark samt flere
europæiske lande og ser frem til endnu flere tilmeldinger på selve løbsdagen.

Historien
Aalborg Brutal Marathon afholdtes for første gang langfredag d. 21. april 2000.
Løbet har indtil nu haft 1.015 deltagende motions- og eliteløbere fra 10 forskellige nationer.