Foto: Lone Vad Dam (arkiv)

Mariann Nørgaard vil i Folketinget

Rådmand Mariann Nørgaard (Venstre) går efter en plads i Folketinget ved næste valg, da Tina French Nielsen stiller op som formand for Venstre i Aalborg.

Venstre har frem mod de kommende kommunal- og landsvalg gang i en større politisk rokade. Seneste ændring er, at Teknik- og Miljørådmand Mariann Nørgaard stiller op til Folketinget. Det skriver Nordjyske Medier.

Grunden til, at Mariann Nørgaard fremover vil satse på national politik, skal findes lokalt. Ny Venstre-spidskandidat i Aalborg bliver nemlig Tina French Nielsen, og derfor kigger Mariann Nørgaard mod nye græsgange. Og de græsgange skal findes mod syd, hvor Birgitte Josefsens politiske stop, efterlader en tom plads som folketingskandidat i Mariagerfjord Kommune.

51-årige Mariann Nørgaard har siddet i Aalborg Byråd siden 1993 og været rådmand siden 2002. Hendes plan er nu at genopstille til kommunalvalget, hvor hun håber på at fortsætte som rådmand. Derefter vil hun stille op som folketingskandidat i Mariagerfjord Kommune. Venstre har ingen regler, der udelukker, at man kan være medlem af et byråd og Folketinget på samme tid.